Bijscholing op ons kantoor: Darmmicrobioom, de kracht van klein!

Wil je in een kleinschalige setting meer te weten komen over de darmmicrobiota en probiotica? Dan ben je van harte welkom bij Yakult Science for Health op kantoor in Amstelveen!

Darm & gezondheid
Onze darmen en de darmmicrobiota zijn nauw verbonden met onze gezondheid. Uit onderzoek is bekend dat de invloed van darmbacteriën verder gaat dan de stoelgang, spijsvertering en het immuunsysteem en dat bijvoorbeeld ook stemming en humeur via de hersen-darm-as beïnvloed kunnen worden. 

Een beetje vies is gezond…
Niet alleen voeding maar ook de leefomgeving heeft invloed op de microbiële samenstelling van de darmmicrobiota. Wist je dat bijvoorbeeld regelmatig onkruid wieden de diversiteit kan veranderen? En dat ook gefermenteerde voeding zinvol kan zijn als je weet waar je op moet letten? Aan de hand van wetenschappelijke literatuur laten we zien welke mogelijkheden er zijn om met praktische leefstijl- en voedingsadviezen de darmmicrobiota en de gezondheid te ondersteunen.

Je kunt kiezen voor een van de volgende data:
Maandag 27 mei (vol), 17 juni (vol), 1 juli (vol), 4 november of 25 november van 17.45 – 20.00 uur

Locatie: 
Yakult Science for Health
Handelsweg 59H
1181 ZA Amstelveen

Accreditatie:
ADAP (diëtisten) 2 punten, KRM 2 punten, V&VN 2 punten, BGN 2 punten, KABIZ (BLCN) in aanvraag

 

Meer informatie en aanmelden:

Kom je ook naar de bijscholing op ons kantoor in Amstelveen? Het aantal plaatsen is beperkt (14) dus meld je snel aan. De bijscholing is gratis en inclusief broodje of salade. Alle informatie kun je hier vinden.