• Activiteiten
    • Webinar Dietary Microbes 28 maart (Engelstalig)
    • Webinars on demand: Bijscholing wanneer het jou uitkomt!
    Uitgelicht
    • Kenniscentrum
      • Onderzoek met LcS
      • Info-animaties
      • Literatuur
      • In de media
      • Thema-dossier: Hersen-darm-as
      • Animatie: Hersen-darm-as en probiotica
      Uitgelicht
      • E-learnings
        • Bekijk onze e-learnings!
        Uitgelicht
        • Materialen
          • Lees en download alle brochures
          • Vraag brochures aan
          • Aanmelden Drinktest
          Uitgelicht
          • Product
            • Yakult Original
            • Yakult Light
            • Yakult Plus
            Uitgelicht
            • Nieuwsbrief
            • Contact
            • Activiteiten + -
              • Webinar Dietary Microbes 28 maart (Engelstalig)
              • Webinars on demand: Bijscholing wanneer het jou uitkomt!
            • Kenniscentrum + -
              • Onderzoek met LcS
              • Info-animaties
              • Literatuur
              • In de media
              • Thema-dossier: Hersen-darm-as
              • Animatie: Hersen-darm-as en probiotica
            • E-learnings + -
              • Bekijk onze e-learnings!
            • Materialen + -
              • Lees en download alle brochures
              • Vraag brochures aan
              • Aanmelden Drinktest
            • Product + -
              • Yakult Original
              • Yakult Light
              • Yakult Plus
            • Nieuwsbrief
            • Contact

            1. Science
            2. Probiotica en LcS
            3. Onderzoek LcS
            • Meer informatie over de database (klik hier om open te vouwen)
              • Er zijn meer dan 100 peer-reviewed publicaties beschikbaar van klinisch onderzoek met de L. paracasei Shirota (dit is de nieuwe naam voor de L. casei Shirota, de bacterie in Yakult. De bacterie zelf is niet veranderd, het betreft een taxonomische aanpassing).
                De onderzoeken zijn te vinden o.a. via Pubmed en Medline.
                Hieronder staat een selectie van onderzoeken met de L. paracasei Shirota, gesorteerd op onderwerp. Meer onderzoeken  met de LcS bacterie vind je ook op de website van Yakult Europa.
                Wil je meer weten over een bepaald onderzoek of staat het onderwerp er niet bij? Neem contact op met een van de medewerkers van Science for Health!
            • Stoelgang (obstipatie)
              • Effect op stoelgang ouderen – Van den Nieuwboer et al. (2015) Beneficial Microbes, 2015; 6(4): 397-403
              • Effect op transittijd – Krammer et al. (2011) Coloproctology 33: 109-113.
              • Effect op obstipatie symptomen (volwassenen) – Koebnick et al. (2003) Can J Gastroenterol 17: 655-659.
            • AAD (antibiotica geassocieerde diarree)
              • A Lactobacillus casei Shirota probiotic drink reduces antibiotic-associated diarrhoea in patients with spinal cord injuries (Wong S, et al. Br J Nutr. 2014 Feb;111(4):672-678)
                 
            • Overleving en veiligheid
              • Survival of Lactobacillus casei Shirota through the gut (Tuohy et al. (2007) J Appl Microbiol 102(4):1026-1032)
              • Clinical safety in critically ill children (Srinivasan R et al. (2006) J Ped Gastroenterol Nutr 42:171-173)
              • Probiotic and synbiotic safety in infants under two years of age (Van den Nieuwboer et al. (2014) Benef Microbes  Mar;5(1):45-60 
              • Safety of probiotics and synbiotics in children under 18 years of age (Van den Nieuwboer et al. 2015 Benef Microbes. april 2015;6(5):615-30)
              • The administration of probiotics and synbiotics in immune compromised adults: is it safe? (Van den Nieuwboer et al. Benef Microbes. 2015 Mar;6(1):3-17)
              • Probiotics for healthy ageing : Innovation barriers and opportunities for bowel habit improvement in nursing homes. (Larsen et al, Agro FOOD Industry Hi Tech. 2017 ; Vol. 28, No. 5. pp. 12-15)
              • Dealing with the remaining controversies of probiotic safety (Van den Nieuwboer, M. et al (2019), Benef Microbes. 27:1-12.)
            • Immuunsysteem / stress
              • Shida, Kan, et al. “Daily intake of fermented milk with Lactobacillus casei strain Shirota reduces the incidence and duration of upper respiratory tract infections in healthy middle-aged office workers.” European journal of nutrition 56.1 (2017): 45-53
              • Gleeson M et. al. Daily probiotic’s (Lactobacillus casei Shirota) reduction of infection incidence in athletes Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2011 Feb;21(1):55-64.
              • Fermented milk containing Lactobacillus casei strain Shirota prevents the onset of physical symptoms in medical students under academic examination stress (Kato-Kataoka A, Benef Microbes. 2016;7(2):153-6)
              • Beneficial effects of Lactobacillus casei strain Shirota on academic stress-induced sleep disturbance in healthy adults: a double-blind, randomised, placebo-controlled trial (Takada M. et al. Benef Microbes. 2017 Apr 26;8(2):153-162)
              • Effect of the continuous intake of probiotic-fermented milk containing Lactobacillus casei strain Shirota on fever in a mass outbreak of norovirus gastroenteritis and the faecal microflora in a health service facility for the aged (Satoru Nagata et al, Br J Nutr . 2011 Aug;106(4):549-56)
              • Probiotic Lactobacillus casei strain Shirota relieves stress-associated symptoms by modulating the gut-brain interaction in human and animal models (Takada M. et al. Neurogastroenterol Motil. 2016 Jul;28(7):1027-36)
            Naamswijziging LcS: Taxonomie Lees hier alle informatie Onderzoek en wetenschap Probiotica, LcS en meer
              • Activiteiten
              • Kenniscentrum
              • Onderzoek met LcS
              • Info-animaties
              • Literatuur
              • In de media
              • E-learnings
              • Bekijk onze e-learnings!
              • Materialen
              • Lees en download alle brochures
              • Vraag brochures aan
              • Aanmelden Drinktest
              • Product
              • Yakult Original
              • Yakult Light
              • Yakult Plus
              • Nieuwsbrief
              • Contact
            Choose your country
            • Belgium (NL)
            • Nederlands
            • Belgium (FR)
            • Frans
            • German CH
            • Duits (DE)
            Choose your country

            Nederlands

            yakult.nl
            • © YAKULT 2018
            • Privacyverklaring
            • Cookies
            • Nieuwsbrief
            • Afmelden

            Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Lees een meer gedetailleerde omschrijving van de soorten cookies die worden gebruikt en hoe de cookie-instellingen verder moeten worden aangepast in onze cookieverklaring. Lees ook de Privacyverklaring.

            Welkom op de wetenschappelijke website van Yakult.
            Om toegang te krijgen tot deze website moet u hieronder verklaren dat u een wetenschappelijke of (para)medische opleiding heeft gevolgd.

            Nee, ik ben geen wetenschapper of gezondheidsprofessional