• Activiteiten
  • Kenniscentrum
  • Materialen
  • Product
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Activiteiten
  • Kenniscentrum
  • Materialen
  • Product
  • Nieuwsbrief
  • Contact

  1. Science
  2. Probiotica en LcS
  3. Onderzoek LcS
  • Database
    • Er zijn ruim 100 peer-reviewed publicaties beschikbaar van klinisch onderzoek met de Lactobacillus casei Shirota. De onderzoeken zijn te vinden via de gebruikelijke sites zoals Medline en Pubmed.
      Hieronder staat een selectie van relevante onderzoeken met de L. casei Shirota, gesorteerd op onderwerp.
      Wil je meer weten over een bepaald onderzoek of staat het onderwerp er niet bij? Neem contact op met een van de medewerkers van Science for Health!
  • Stoelgang (obstipatie)
    • Effect op stoelgang ouderen – Van den Nieuwboer et al. (2015) Beneficial Microbes, 2015; 6(4): 397-403
    • Effect op transittijd – Krammer et al. (2011) Coloproctology 33: 109-113.
    • Effect op obstipatie symptomen (volwassenen) – Koebnick et al. (2003) Can J Gastroenterol 17: 655-659.
  • AAD (antibiotica geassocieerde diarree)
    • A Lactobacillus casei Shirota probiotic drink reduces antibiotic-associated diarrhoea in patients with spinal cord injuries (Wong S, et al. Br J Nutr. 2014 Feb;111(4):672-678)
       
  • Overleving en veiligheid
    • Survival of Lactobacillus casei Shirota through the gut (Tuohy et al. (2007) J Appl Microbiol 102(4):1026-1032)
    • Clinical safety in critically ill children (Srinivasan R et al. (2006) J Ped Gastroenterol Nutr 42:171-173)
    • Probiotic and synbiotic safety in infants under two years of age (Van den Nieuwboer et al. (2014) Benef Microbes  Mar;5(1):45-60 
    • Safety of probiotics and synbiotics in children under 18 years of age (Van den Nieuwboer et al. 2015 Benef Microbes. april 2015;6(5):615-30)
    • The administration of probiotics and synbiotics in immune compromised adults: is it safe? (Van den Nieuwboer et al. Benef Microbes. 2015 Mar;6(1):3-17)
    • Probiotics for healthy ageing : Innovation barriers and opportunities for bowel habit improvement in nursing homes. (Larsen et al, Agro FOOD Industry Hi Tech. 2017 ; Vol. 28, No. 5. pp. 12-15)
    • Dealing with the remaining controversies of probiotic safety (Van den Nieuwboer, M. et al (2019), Benef Microbes. 27:1-12.)
  • Immuunsysteem / stress
    • Shida, Kan, et al. “Daily intake of fermented milk with Lactobacillus casei strain Shirota reduces the incidence and duration of upper respiratory tract infections in healthy middle-aged office workers.” European journal of nutrition 56.1 (2017): 45-53
    • Gleeson M et. al. Daily probiotic’s (Lactobacillus casei Shirota) reduction of infection incidence in athletes Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2011 Feb;21(1):55-64.
    • Fermented milk containing Lactobacillus casei strain Shirota prevents the onset of physical symptoms in medical students under academic examination stress (Kato-Kataoka A, Benef Microbes. 2016;7(2):153-6)
    • Beneficial effects of Lactobacillus casei strain Shirota on academic stress-induced sleep disturbance in healthy adults: a double-blind, randomised, placebo-controlled trial (Takada M. et al. Benef Microbes. 2017 Apr 26;8(2):153-162)
    • Probiotic Lactobacillus casei strain Shirota relieves stress-associated symptoms by modulating the gut-brain interaction in human and animal models (Takada M. et al. Neurogastroenterol Motil. 2016 Jul;28(7):1027-36)
Het Science-team Neem contact op! Download Download de specials Onderzoek en wetenschap Probiotica, LcS en meer
    • Activiteiten
    • Kenniscentrum
    • Materialen
    • Product
    • Nieuwsbrief
    • Contact
Choose your country
  • Belgium (NL)
  • Nederlands
  • Belgium (FR)
  • German CH
  • Duits (DE)
Choose your country

Nederlands

yakult.nl
  • © YAKULT 2018
  • Privacyverklaring
  • Cookies
  • Nieuwsbrief
  • Afmelden

Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Lees een meer gedetailleerde omschrijving van de soorten cookies die worden gebruikt en hoe de cookie-instellingen verder moeten worden aangepast in onze cookieverklaring. Lees ook de Privacyverklaring.

Welkom op de wetenschappelijke website van Yakult.
Om toegang te krijgen tot deze website moet u hieronder verklaren dat u een wetenschappelijke of (para)medische opleiding heeft gevolgd.

Nee, ik ben geen wetenschapper of gezondheidsprofessional