Kenniscentrum

 

Science for Health is het Kenniscentrum op het gebied van probiotica en darmgezondheid. En de kennis delen we graag met jou!

Thema-dossiers

Wil je meer weten over Biologisch ritme, de Hersen-Darm as, Menopauze of Dietary Microbes? Bekijk dan onze thema-dossiers. Hierin vind je congresverslagen, webinars, brochures en nog veel meer. Per onderwerp is een apart dossier gemaakt.

Database met LcS studies

Meer weten over probiotica? Bekijk de selectie van relevante onderzoeken met de L. paracasei Shirota, gesorteerd op onderwerp. Meer onderzoeken met de LcS bacterie vind je hier.

Onderzoek en wetenschap

Bekijk de publicaties van relevant onderzoek over de werking en toepassing van probiotica.

Info-animaties

In twee minuten op de hoogte van nieuw onderzoek? Er zijn bijvoorbeeld animaties over het belang van een diverse darmmicrobiota, stoelgang bij ouderen of over de communicatie tussen hersenen en darmen, de hersendarm-as. Bekijk de filmpjes hier!

Naamswijziging LcS: Taxonomie

Volgens de nieuwe richtlijnen van de naamgeving (nomenclatuur) heeft de bacterie in Yakult een nieuwe naam gekregen: Lacticaseibacillus paracasei Shirota. Omdat dit een hele mond vol is, gebruiken we vanaf nu zowel de afkorting L. paracasei Shirota als LcS.

Literatuurlijst

Wil je meer weten? Hier vind je alle referenties van onderzoeken die gebruikt zijn in verschillende materialen en webinars.