Thema-dossier menopauze

Er verandert veel tijdens de overgang. Wat zijn de gevolgen en welke praktische (voedings)adviezen kun je meegeven aan je cliënten? Lees het verslag van het congres Menopauze, voeding en (darm)gezondheid, bekijk  of bestel de special over dit onderwerp of vraag het scheurblok aan om mee te geven aan je cliënten. Binnenkort is het congres als (geaccrediteerd) webinar beschikbaar!

Bekijk het thema-dossier

Thema-dossier dietary microbes

Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn populair. Maar wat is nu het verschil met probiotica en hoe kun je het eten van gefermenteerde voeding stimuleren? Bekijk de Q&A van het webinar, download de special of vraag brochures aan om mee te geven aan je cliënten.

Bekijk het thema-dossier

Thema-dossier hersen-darm as

Er is de laatste jaren veel aandacht voor de connectie tussen de darm en de hersenen. Wil je meer weten over dit onderwerp? Beluister de podcast, lees het verslag van het webinar Gut-Brain: explained, bekijk de replay van het webinar De darm, gastheer voor je tweede brein: mind-mood-food of doe mee met het interactieve webinar over slaap. Ook vind je hier meer informatie over een onderzoek onder studenten en een aantal interessante artikelen en brochures. 

Bekijk het thema-dossier

Thema-dossier biologisch ritme

Bijna alle processen in ons lichaam worden geregeld door onze biologische klok. Toch vergeten we hier weleens rekening mee te houden of is het te ingewikkeld vanwege wisselende werktijden of nachtdiensten. Dit kan op termijn risico’s met zich meebrengen zoals oververmoeidheid, een verstoord slaappatroon, darmproblemen maar ook overgewicht en andere aandoeningen. Wil je meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan de replay van de serie (geaccrediteerde) webinars over biologisch ritme, lees de brochure over biologisch ritme en voeding of bestel brochures om mee te geven aan je cliënten.

Bekijk het thema-dossier