Download en bekijk de brochures

Science for Health heeft veel kennis in huis op het gebied van probiotica en darmgezondheid en die delen we graag met jou. De informatiematerialen over verschillende onderwerpen zijn direct te bekijken en te downloaden. Ben je op zoek naar de bronvermelding van onze materialen? Klik dan hier.

Darmmicrobiota en ouder worden

Een rijke, diverse darmmicrobiota draagt bij aan een robuuste gezondheid. Door een grote diversiteit kan de darmmicrobiota beter omgaan met invloeden van buitenaf, zoals infecties, medicijngebruik en voeding. Het aanpassingsvermogen van de darmmicrobiota verandert door veroudering, wat leidt tot een kwetsbaardere gezondheid.

Probiotica bij antibiotica

Antibioticum geassocieerde diarree (AAD) is een veel voorkomende bijwerking tijdens en na antibioticagebruik. Antibiotica doden niet alleen ziekteverwekkers maar kunnen ook de darmmicrobiota beschadigen. De darmmicrobiota raakt uit balans waardoor ongunstige bacteriestammen of schimmels kunnen uitgroeien. Bij bepaaldestammen, zoals Clostridioides difficile, kan dit grote gevolgen hebben voor de gezondheid.

Probiotica bij obstipatie

In Nederland ervaart zo’n 10% tot 30% van de algemene bevolking op enig moment klachten door obstipatie.Uit gegevens van  Huisarts en Wetenschap blijkt dat deze percentages al jaren constant zijn en dat obstipatie vooral gezien wordt bij kinderen onder de vier, zwangere vrouwen en ouderen.

Onderzoek met probiotica bij ouderen

Stoelgangproblemen komen op elke leeftijd voor, maar vooral bij ouderen is de prevalentie zorgwekkend. De  veranderde samenstelling met een minder diverse darmmicrobiota, als gevolg van onder andere veroudering en (poly)farmacie, spelen hierbij een grote rol. Als ondersteuning van de darmmicrobiota is er een groeiende interesse voor de toepassing van probiotica.

Gefermenteerde voeding en probiotica: de feiten en verschillen

Gefermenteerde voeding en probiotica worden vaak ten onrechte als synoniemen gebruikt. Wat zijn de verschillen? Bekijk de special voor meer informatie.

Darmmicrobiota, pre- en probiotica bij kinderen

De ontwikkeling van de darmmicrobiota in de eerste levensjaren wordt vaak in verband gebracht met de gezondheid op latere leeftijd. In deze special gaan we dieper in op de darmmicrobiota, de invloed van leefomgeving en onderzoek met pre- en probiotica bij kinderen.

Opvliegers op het spreekuur: leefstijladviezen bij de overgang

Er verandert veel tijdens de overgang. De hoeveelheid oestrogeen neemt af, wat kan leiden tot het stijgen van bloedglucosewaarden, een toename van het visceraal vet en het ontstaan van ontstekingsreacties. Daarnaast verandert de darmmicrobiota, wat kan zorgen voor een verhoogde darmdoorlaatbaarheid.  Kortom: de darmen kunnen tijdens de overgang wel wat ondersteuning gebruiken.

Stress, slaap en darmgezondheid bij studenten

Wetenschappers hebben een groeiende aandacht voor de verbinding tussen hoofd en buik, ook wel de darm-brein-as genoemd. Uit recente onderzoeken blijkt dat er een samenhang is tussen een disbalans in de darmmicrobiota en het ontstaan van depressie, stress- en angstklachten, en fysieke uitingen hiervan. Lees er meer over in deze special

Stoelgangkaart

Nederlandse versie van de Bristol Stool Chart (stoelgangschaal of stoelgangkaart) op A5-formaat.

De biologische klok en darmgezondheid

Werk jij op onregelmatige tijden en wil je graag aan de slag met praktische tips en recepten om je voeding beter af te stemmen op je werkritme? Dan is deze brochure echt iets voor jou

Productinformatie voor professionals

Wil je meer informatie over de voedingswaarde van Yakult? Download dan de productinformatie.

Staat de special of brochure die je zoekt er niet bij?

Klik dan hier om naar het bestelformulier te gaan

Hier vind je o.a. het Blije Buik-scheurblok en Joep moet Poepen