Hersen-darm-as: lees, luister en bekijk

Er is de laatste jaren veel aandacht voor de connectie tussen de darm en de hersenen. Wil je meer weten over dit onderwerp? Beluister de podcast, lees het verslag van het webinar Gut-Brain: explained of meld je aan voor het webinar De darm, gastheer voor je tweede brein: mind-mood-food

Podcast "De innige band tussen je darmen en je brein"

Prof. dr. Robert Jan Brummer is maag-darm-lever-arts aan de Örebro Universiteit in Zweden, redacteur bij Stichting Darmgezondheid en directeur van het Nutrition-Gut-Brain Interaction Center.  In deze podcast Gezond gesprek van Gezondheidsnet bespreekt hij alles over de connectie tussen darm en brein.

Kijk terug: webinar Gut Brain Axis: explained

Wetenschappers krijgen steeds meer kennis over de fascinerende, maar complexe wisselwerking tussen de hersenen en de darmen, ook wel hersen-darm-as genoemd. Dat bleek tijdens het (Engelstalige) webinar “The gut-brain-axis: explained”, dat Yakult organiseerde op 16 september. Verschillende deskundigen gingen in op de rol van de hersen-darm-as bij de mentale gezondheid. Sprekers: immunoloog prof. dr. Eric Claassen, microbioloog prof. dr. Jeroen Raes en gastro-enteroloog prof. dr. Robert Jan Brummer.

Lees het verslag van webinar Gut Brain Axis: Explained

Angela Severs van Scriptum heeft een overzichtelijk verslag geschreven over het webinar Gut Brain Axis: explained. Lees of download het hier direct!