Biologisch ritme: lees en bekijk

Bijna alle processen in ons lichaam worden geregeld door onze biologische klok. Toch vergeten we hier weleens rekening mee te houden of is het te ingewikkeld vanwege wisselende werktijden of nachtdiensten. Dit kan op termijn risico’s met zich meebrengen zoals oververmoeidheid, een verstoord slaappatroon, darmproblemen maar ook overgewicht en andere aandoeningen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan de replay van de serie (geaccrediteerde) webinars over biologisch ritme, lees de brochure over biologisch ritme en voeding of bestel brochures om mee te geven aan je cliënten.

Replay webinar biologisch ritme: De basispijlers voeding, slaap, licht en beweging

Hoe wordt je biologisch ritme bepaald, bestaan ochtend en avondtypes echt? Wat is de rol van de darmmicrobiota en het immuunsysteem? Op welke manier kun je zelf invloed uitoefenen op je biologisch ritme?

Sprekers: Elly Kaldenberg, Dr. Marijke Gordijn
Duur: 75 minuten
Geaccrediteerd door: ADAP, KRM, KABIZ, V&VN en BGN

Replay webinar biologisch ritme: focus op voeding en slaap

We kennen de basispijlers inmiddels en zoomen verder in op de onderwerpen voeding en slaap. Wat is de zin en onzin van slaapmedicatie en melatonine, en welke rol speelt voeding?

Sprekers: Elly Kaldenberg, Dr. Marijke Gordijn
Duur: 75 minuten
Geaccrediteerd door: ADAP, KRM, KABIZ, V&VN en BGN

Replay webinar biologisch ritme: Voeding en darmgezondheid

Waarom darmproblemen veel voorkomen en hoe het biologisch ritme en je darmmicrobiota met elkaar verbonden zijn, leer je tijdens dit webinar. Uiteraard met praktische tips over voeding en probiotica.

Sprekers: Elly Kaldenberg, Dr. Olaf Larsen
Duur: 60 minuten
Geaccrediteerd door: ADAP, KRM, KABIZ, V&VN en BGN

Replay webinar biologisch ritme en gezonder oud worden

Door veroudering kan het biologisch ritme veranderen. Wat gebeurt er met ouderen die weinig in het daglicht komen en minder bewegen? En hoe houden we het eetpatroon gezond? Hoe kunnen we het biologisch ritme en de darmgezondheid tijdens het ouder worden het beste ondersteunen?

Sprekers: Elly Kaldenberg, Dr. Olaf Larsen
Duur: 60 minuten
Geaccrediteerd door: ADAP, KRM, KABIZ, V&VN en BGN

Download hier de brochure: De biologische klok en darmgezondheid

Werk jij op onregelmatige tijden en wil je graag aan de slag met praktische tips en recepten om je voeding beter af te stemmen op je werkritme? Dan is deze brochure echt iets voor jou. Elly Kaldenberg heeft een brochure geschreven vol met prakische tips over gezonde voeding tijdens nachtdiensten en onregelmatig werk. Bekijk de brochure hier. Wil je de brochure liever per post ontvangen? Vraag hem dan hier gratis aan.

Brochure voor cliënten: Werk samen met je biologische klok

Begeleid jij cliënten die in ploegendiensten werken en tips kunnen gebruiken om hun biologisch ritme en darmgezondheid te ondersteunen? Download dan hier de brochure. Hierin vind je tips om met voeding je (darm)gezondheid te ondersteunen bij nachtdienst en onregelmatig werk. Wil je de brochure liever per post ontvangen? Vraag hem dan hier gratis aan.