Zet je darmen in beweging: Sport, voeding en het microbioom

Op vrijdag 12 maart organiseert Science for Health, de wetenschappelijke afdeling van Yakult, het webinar Zet je darmen in beweging Sport, voeding en het microbioom speciaal voor gewichtsconsulenten, leefstijlcoaches en diëtisten. 

Voeding is belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Veel sporters zijn om nog een reden geïnteresseerd in dit onderwerp: Zij willen ook graag hun prestaties verbeteren. Hoe kun je dit met voeding dit bereiken? Welke rol speelt het microbioom bij de gezondheid en wat is het nut van probiotica voor (top)sporters?

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens dit interactieve webinar! Door het gebruik van casuïstiek komen er veel herkenbare voorbeelden aan bod met praktische adviezen die je meteen kunt toepassen. 

Via een live chat kun je direct vragen stellen aan de sprekers. We zien je graag terug tijdens dit gratis webinar!

Sprekers

  • Yneke Kootstra is voedingskundige, leefstijlcoach en auteur. Ze heeft een eigen praktijk voor voedingsadvies en (leefstijl)coaching, en is docent en directeur van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. 
  • Esther Holvast is (sport)diëtist bij de wetenschappelijke afdeling van Yakult en geeft al ruim 25 jaar lezingen op het gebied van voeding, probiotica en darmgezondheid.

Programma:
13.00 uur: Welkom en introductie
13.05 – 14.00 uur: Sport en voeding – Yneke Kootstra
14.00 – 14.15 uur Vragenronde
14.20 – 14.50 uur Darmmicrobiota en probiotica – Esther Holvast
14.50 – 15.00 uur: Vragenronde

Datum: vrijdag 12 maart 13.00 – 15.00 uur
Kosten: geen
Accreditatie:
ADAP 1,5 punt
BGN: 1 punt
BLCN: 1,5 punt